logo

Καλωσορίσατε στο κέντρο μας

Τα σύγχρονα μηχανήματα φυσικοθεραπείας σε συνδυασμό με την πολυετή εμπειρία και γνώση είναι αυτά που μας ξεχωρίζουν.
Ωράριο
Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00 – 13:00
& 17:00 – 21:00
Σάββατο και Κυριακή Κλειστά
Gallery

info@mk-physio.gr

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09:00 – 21:00

2111191371

Λ. ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΟΥ 65, 18538, ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Συχνές Ερωτήσεις

1) Τι είναι φυσικοθεραπεία και ποια τα οφέλη της στην αποκατάσταση;

Φυσικοθεραπεία είναι η επιστήμη της υγείας η οποία ασχολείται με την αποκατάσταση οξέων ή/και χρόνιων νοσημάτων του ανθρώπου εφαρμόζοντας, κατεξοχήν, φυσικά θεραπευτικά μέσα, όπως είναι το φως, η θερμότητα, ο πάγος, η μάλαξη και η κίνηση. Σήμερα, οι φυσικοθεραπευτές έχουν πλέον πρόσβαση σε νέες θεραπευτικές τεχνικές και μηχανήματα τα οποία βελτιώνουν το θεραπευτικό αποτέλεσμα. Ωστόσο, το είδος του θεραπευτικού σχήματος που ακολουθείται κατά περίπτωση καθορίζεται κυρίως από τους χειρισμούς και την εμπειρία του φυσικοθεραπευτή πάνω στο ανθρώπινο σώμα.

2) Τι περιλαμβάνει μία συνεδρία φυσικοθεραπείας;

Ανεξάρτητα από το στάδιο αποκατάστασης, η φυσικοθεραπευτική συνεδρία αποτελείται κυρίως από τρία μέρη: Αξιολόγηση της κλινικής εικόνας της πάθησης/κάκωσης, Επιλογή των κατάλληλων φυσικών μέσων για τη θεραπεία, Εναξιολόγηση του θεραπευτικού αποτελέσματος μετά το πέρας της θεραπείας και παροχή οδηγιών για το σπίτι.

3) Το μασάζ αποτελεί μέσο θεραπείας;

Το μασάζ (ή μάλαξη) είναι μία από τις βασικότερες φυσικοθεραπευτικές τεχνικές και χρησιμοποιείται σχεδόν σε όλα τα είδη παθήσεων που συναντώνται στα εργαστήρια φυσικοθεραπείας. Μολονότι τα τελευταία χρόνια βελτιώθηκε σημαντικά ο χρόνος αποκατάστασης, με την εφαρμογή νέων θεραπευτικών τεχνικών, η αποκατάσταση εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη μάλαξη.

4) Υπάρχουν συγκεκριμένα είδη γυμναστικής που μας προκαλούν τραυματισμούς;

Σε βάθος χρόνου θα λέγαμε ότι δύσκολα θα συναντούσαμε κάποιο είδος γυμναστικής στο οποίο να μην προκαλούνται τραυματισμοί. Βέβαια, λάθος χειρισμοί στα βάρη ή τα όργανα, υπέρμετρος ενθουσιασμός για την αύξηση του μυϊκού όγκου καθώς και ελλιπής προετοιμασία πριν την εκτέλεση των ασκήσεων είναι μερικά από τα παραδείγματα που αυξάνουν την πιθανότητα για τραυματισμό. Αυτό όμως που πρέπει να καταλάβουμε είναι ότι η επιλογή του κατάλληλου είδους γυμναστικής δεν καθορίζεται μόνο από την επιλογή του προπονητικού μας στόχου, αλλά και από τη διασφάλιση όλων των παραμέτρων που θα καταστήσουν ένα αισθητικά αλλά και ουσιαστικά καλό αποτέλεσμα στο σώμα μας.

5) Τώρα με τον κορονοϊό πώς γίνεται μία συνεδρία, τι έχει αλλάξει;

Το στοιχείο που χαρακτηρίζει το επάγγελμα του φυσικοθεραπευτή είναι η άμεση επαφή του με τον ασθενή οπότε η τήρηση ορισμένων κανόνων υγιεινής κρίνεται απαραίτητη ανεξάρτητα από τον κορονοϊό. Παρόλα ταύτα, η τακτική απολύμανση των χωρών θεραπείας και των μηχανημάτων, η ύπαρξη αντισηπτικών υγρών σε ορατά σημεία στους χώρους αναμονής και θεραπείας, και φυσικά, η πρόβλεψη για μείωση της προσέλευσης ασθενών ανά ώρα, κατόπιν προγραμματισμένων ραντεβού, και πάντα με την χρήση μάσκας είναι ορισμένα μόνο από τα μέτρα που έχουμε λάβει ως επιστήμονες υγείας για τον περιορισμό της εξάπλωσης του Covid-19.

6) Μπορεί να λειτουργήσει η φυσικοθεραπεία προληπτικά;

Σαφέστατα, και μάλιστα συστήνουμε στον κόσμο που μας έχει επισκεφτεί και έχει ακολουθήσει ένα αρχικό πλάνο θεραπείας, να έρθει για επανέλεγχο σε ένα ορισμένο χρονικό διάστημα, και αν χρειαστεί να προγραμματιστούν μερικές ακόμα συνεδρίες που θα εξυπηρετούν κυρίως στην “συντήρηση” του θεραπευτικού αποτελέσματος στην πάσχουσα περιοχή. Στην περίπτωση που η αιτία που προκάλεσε αρχικώς τον τραυματισμό (π.χ. οξεία τενοντίτιδα) ή το εκάστοτε σύνδρομο (π.χ. αυχενικό σύνδρομο) συνεχίζει να υφίσταται, τότε η προληπτική φυσικοθεραπεία κρίνεται αναγκαία για το άτομο.